Louis

Louis

Tongelre, we komen er aan!

Help mee om nog een toffe kaaszaak in Eindhoven te krijgen. De crowdfunding is gestart en delen is lief!!

Kaas is een geweldig product. Een te mooi product om anoniem in de supermarktschappen terecht te komen. Kaas vertelt verhalen, verhalen over de koeien, schapen en geiten, verhalen over de boeren en het land dat ze beheren, en heel veel verhalen over tradities, maar ook over innovatie. Al die verhalen probeer ik bij Jokkmokk te vertellen, wanneer ik maar kan.

Ruim twee jaar geleden ben ik in de Bergstraat in Eindhoven gestart met een mooi project: Eindhoven van hele goeie kazen voorzien. Ik ben constant op zoek naar gepassioneerde kaasmakers in Nederland, België en daarbuiten en probeer hun lekkerste kazen in mijn winkel te krijgen. Ook bij de horeca om me heen is het me gelukt veel mooie kazen op de kaart te krijgen en om hun te adviseren vanuit mijn expertise.

Het zijn twee hele toffe jaren geweest, en die smaakten naar meer. Die mogelijkheid is nu gekomen. Ik had al dé kaaswinkel van het centrum, en nu heb ik de mogelijkheid gekregen om ook de kaaswinkel van Tongelre over te nemen. Het Vershuis Tongelre op de Tongelresestraat heeft een lange geschiedenis en aan die geschiedenis ga ik een nieuw hoofdstuk toevoegen met een flinke Jokkmokk-saus eroverheen.

Jokkmokk Tongelre gaat er komen, met nog meer mooie kazen en andere lekkernijen. Producten uit Nederland van makers met passie voor wat ze doen en mooie verhalen om te vertellen over die producten.

Een tweede start

Om deze tweede start goed te kunnen maken heb ik hulp nodig. Hulp van mensen die van kaas houden, van mensen die mijn verhalen willen horen. En hulp van mensen die die verhalen niet hoeven te horen, maar het wel fijn vinden om goede kaas te eten, doordeweeks, in het weekend, en/of voor speciale gebeurtenissen.

Wat is de deal? Als jij nu een van die mensen wilt zijn die mij een steuntje in de rug willen geven, dan bied ik daar iets voor terug. Meestal kaas eigenlijk, want daar ben ik het best in. Hiernaast staan de mogelijkheden. De geld-voor-kaas-deals bestaan eruit dat je mij nu helpt met een bedrag van € 50, € 100 of € 250, en dat je dat bedrag in de vorm van shop credit verspreid over 10 maanden terugkrijgt, waarbij ik het tegoed nog 10% extra aanvul. Je kunt hier direct betalen met paypal of creditcard, maar het kan ook in de winkel of via de bank. Stuur in dat laatste geval This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en dan pakken we het daar verder op.

Als je op een andere manier deze tweede start wilt ondersteunen, bijvoorbeeld door een lening aan te bieden, neem dan ook vooral contact op!

 

Veel groeten,

Louis Klomp

JOKKMOKK

Read more...

De Classics, deel 6: Pont-l'évêque

Deze week nog een Frans kaasje dat teruggaat tot in de middeleeuwen. We hebben het hier zelfs over de oudste kaas uit de regio Normandië, voor zover bekend, dus nog ouder dan de Camemberts. Nou is dat laatste niet zo moeilijk, want de oudste teksten over die megapopulaire kaas komen uit 1792, dus zo'n dikke vijfhonderd jaar na de eerste vernoeming van de Pont-l'évêque (ja, even je best doen om alle accenten op de juiste plek te krijgen). Oorspronkelijk werd deze kaas in een klooster gemaakt in de regio, tegenwoordig zowel in de fabriek als op de boerderij. In dat laatste geval krijgt de kaas de toevoeging 'fermier' en is zij van rauwe melk gemaakt.

Read more...

De Classics, deel 5: Maroilles

Wij dopen koekjes in onze koffie, in Noord Frankrijk doen ze dat anders, de stinkende (of moet ik politiek correcter 'ruikende' zeggen?) Maroilles kaas wordt er bij het ontbijt gegeten en dus inderdaad in de koffie gedompeld. Een mijnwerkersontbijt daar bestond vroeger uit brood, Maroilles en koffie. Deze kaas die sinds 1955 bij de beschermde kaassoorten hoort werd tot niet zo lang geleden eigenlijk vooral in de streek van productie gegeten, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar Parijs en daarna de rest van de wereld. De film Bienvenue ches les Ch'tis heeft zeker bijgedragen aan de populariteit va de Maroilles.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Locatie +

Tongelresestraat 260
Telefoon: 06-14984912

Contact

Social media