We're going Dutch....

Dat er goeie kazen uit Nederland komen, wist je al, hoop ik. Dat er ook goeie wijnen worden gemaakt was misschien nog niet bekend. Maar toch is het waar.

Read more...

Koper maakt kaas lekker

Iedere ochtend wordt de melk van een aantal boeren uit de Zwitserse oostelijke Kantons gevoegd bij de melk van de vorige avond, bij de lokale kaasmakerijen. De koeien van die boeren grazen in de zomer in de Alpen en eten in de winter het hooi van dezelfde gebieden, zonder verdere toevoegingen. We hebben het hier over de streek rondom de stad Gruyères en het eindproduct van deze kaasmakerijen is dan ook Gruyère, een harde romige harde bergkaas, die zoet, een beetje ziltig en nootachtig smaakt en in de loop der tijd steeds meer aardse en complexe tonen laat proeven. 

Read more...

Tasty tastings!

Op een woensdagavond met elf expats in je winkel en met je bierbuurman kaas en bier proeven, veel beter wordt het toch niet!

Afgelopen woensdag was het weer zo ver, Casper van de Bierbrigadier en ik hadden ons best gedaan om een paar van de beste Nederlandse bieren met wat van de lekkerste Nederlandse kazen te pairen. Bier- en kaas pairen doen we vaker, en deze keer hadden we het onszelf een beetje moeilijker gemaakt door ons te beperken tot Nederlands bier en Nederlandse kaas, omdat we deze proefavond speciaal op expats in de stad hadden gericht. Want tja, dan komt er net een klein stukje patriottisme om de hoek kijken.

Read more...

Waarom rauwe melk?

Zaterdag 22 april is de internationale dag van de rauwmelkse kazen. Reden genoeg om even stil te staan bij wat rauwmelkse kaas nu eigenlijk precies is.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Locatie +

Bergstraat 35
5611 JX Eindhoven
Telefoon: 06-14984912
KVK: 

Social media